Louise Vilner Jensby, festglad medlem

Jeg knus-elsker alt ved Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest!! 

Lige så længe jeg kan mindes har der altid været musik enten i for- eller baggrunden i mit barndomshjem. 

Og for min mor og mig var det danske og måske især det internationale Melodi Grand Prix en helt særlig, fast årlig begivenhed som vi tvangsindlagde min far og 3 brødre til.  Bagefter lavede jeg vilde dansekoreografier til min sikre årlige fødselsdagsgave i maj: Årets ESC-kassettebånd. WOW

For mig tog tingene dog for alvor fart da jeg i 2013 besluttede mig for, at det nok var den bedste og måske sidste chance jeg havde at se Eurovision nær Danmark – i Malmø i 2013 (jeg skulle blive klogere!!) 

Helt uvidende om Emelie’s topseeding drog en veninde og jeg afsted med verdens dyreste sortbørsbilletter i lommen. 

Ikke mindre end 2 mirakler skete den aften: Det første var at vi kom til at stå sammen med de mest fantastiske og pragtfulde danske fans – som senere skulle blive mine faste Eurovision-feste-og-rejse-venner OG Emelie vandt jo som bekendt også med Only Teardrops. 

Siden har jeg deltaget i 4 Eurovision Song Contests. En uge i paradis fuld af:

De sjoveste fester, de vildeste ESC-koncerter sammen med mine Grand Prix nørdevenner som også kan alle teksterne. Kultur kombineret med den skønneste og mest livsglade musik, altid danseglade folk iført bling og glimmer og det største smil på læberne. Og pludselig har jeg venner i hele verden. Jeg ELSKER det her skønne, skøre og helt fantastiske “nye” krydderi i mit liv og vil ALDRIG mere være noget af det foruden. 

Mikal Johansen, Bestyrelsesmedlem

Hvorfor er jeg medlem af melodigrandprixfans.dk? Det er svært at svare entydigt på – men det føles naturligt, når nu jeg har været glødende fan af Melodi Grand Prix og ikke mindst Eurovision siden 1984. Jeg husker at min søster havde bænket mig foran fjernsynet for at se de tre Herreys-brødre vinde det Internationale Melodi Grand Prix, som det jo blev kaldt dengang.

Gennem årene har jeg utallige minder med Melodi Grand Prix. I mange år var det en interesse som mest udspandt sig omkring Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision, og så lidt svensk og tysk Grand Prix, når jeg kunne komme afsted med det. Især Melodifestivalen havde min interesse, og når der havde været Melodifestivalen måtte jeg til Malmö eller Helsingborg dagen efter for at se hvad de svenske aviser skrev om gårsdagens show.

Efter Brødrene Olsen havde vundet i år 2000 måtte jeg naturligvis have billet til mit livs første – men bestemt ikke sidste – Eurovision. Jeg husker, hvordan jeg måtte pjække fra HF for at stå i kø foran Hillerød Posthus, men billetten fik jeg, og selv om jeg stort set kom til at stå bagerst i Parken, og dårligt kunne se hvad der foregik på scenen, så var jeg som i himlen.

I efteråret 2012 besluttede jeg mig langt om længe for at melde mig ind i melodigrandprixfans.dk. Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor glad jeg i dag er over den beslutning, for hvor har det givet mig meget. I første omgang gav det mig mulighed for at få billetter til Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision, hvilket jeg første gang benyttede mig af i 2013. At se Emmelie de Forest vinde Eurovision live er et af mine stærkeste Grand Prix-minder. Det var da også på baggrund af den oplevelse jeg fik min første og indtil nu eneste tatovering. Gennem fanklubben fik jeg for alvor mulighed for at lave fan-presse, først som en del af fanmagasinet Douze Points redaktion, siden på diverse sociale medier. Jeg har været vært for et digitalt optaktsshow til Melodi Grand Prix 2020 og virtuel karaoke-vært flere gange. Jeg har desuden repræsenteret Danmark fire gange ved FanVision Song Contest i Berlin, Malta, Stuttgart og Helsinki. Det har været en stor ære, og givet mig mange fantastiske oplevelser og erfaringer.

Ikke mindst har fanklubben udvidet mit netværk helt enormt, både i Danmark og rundt om i Verden. At være en del af det fancommunitiy er en stor glæde for mig. Det er en stor fætter-kusinefest når vi mødes på kryds og tværs for at feste, snakke, nørde og synge karaoke-sange. En del af disse kontakter har udviklet sig til gode bekendtskaber, og nogle af mine allertætteste venner har jeg mødt gennem fanklubben.

Harun Demirtas, Bestyrelsesmedlem

Jeg ved det ikke.
Jeg har egentlig ikke et svar på, hvorfor jeg elsker Eurovision og rejser rundt ifm. Eurovision til forskellige lande og bruger MANGE penge på at høre mennesker, som ingen i verden kender, ud over folk der ser og følger med i Eurovision. Og de fleste af dem ser eller hører man aldrig fra, fordi det kun er få af dem, det lykkes at få en musikkarriere.

Jeg ved bare, at maj måned er som jul for mig, fordi det er der, Eurovision er.
Og så ved jeg, at jeg hellere vil til en årsfest hos fanklubben for Eurovision eller til en fest, hvor der bliver spillet en hel masse Eurovisionmusik, i stedet for at tage til en Rihanna-koncert. Eller når jeg er til træning og ikke gider høre på en dansk hitliste, så kan jeg altid skifte til en Eurovision-playliste og komme enten i et melankolsk eller festligt humør …

Eurovision er derfor måske også lidt speciel, fordi du kan finde en sang eller tekst til lige præcis det humør, du er i.

Men …

Da Tyrkiet meldte sig ud af Eurovision, og Erdoğan fik Conchita Wurst (kvinden med skægget) på hjernen, blev jeg lidt ked af det, fordi jeg ikke troede, at jeg på samme måde ville elske og følge med i Eurosvision.
Men heldigvis skete der det modsatte. Mine to andre lande, som jeg også identificerer mig højt med, har holdt min puls høj og bundet mig tæt til dem. Faktisk så tæt, at jeg måtte melde mig ind i bestyrelsen for MGP-fans i Danmark. Første periode som næstformand og nu som almindeligt medlem af bestyrelsen.

Jeg elsker Eurovision.

Her deler jeg nogle stemningsbilleder fra Eurovision …